Kennis maken met keramiek en vervolgens je eigen werk op authentieke wijze stoken. In januari en september start een korte cursus keramiek met aansluitend Raku stoken, deze cursus bestaat uit 4 avonden waarin 3 á 4 werkstukken worden gemaakt. Deze werkstukken worden vervolgens op een zaterdagdoor middel van raku stoken afgewerkt.

Bij Raku stoken worden de werkstukken buiten in een gasoven in een korte tijd opgestookt tot ± 1000 graden. Met tangen worden de werkstukken uit de oven gehaald en door deze enorme temperatuurschok gaat het glazuur scheuren en dit vormt een mooi onvoorspelbaar resultaat.

Na een tiental seconden (afhankelijk van de grootte van het werkstuk) wordt het werkstuk in een ton met brandbaar materiaal gezet. De ton wordt met een deksel afgesloten en er ontstaat rookontwikkeling. Deze rook dringt in de ontstane glazuurscheurtjes en zo ontstaat het typische craquelé effect. Na ongeveer 15 minuten halen we het werkstuk uit de ton, dompelen het onder in water en maken het met een sponsje of borsteltje schoon.

foto-8w

Duur van de cursus en kosten
Duur: 4 avonden en 1 zaterdag.

De kosten van deze cursus bedragen;
€ 80,– inclusief materiaal en stoken.

Deelname gaat door bij aanmelding van minimaal 6 personen.
De groep bestaat uit maximaal 10 personen.

Heeft u nog vragen, bel gerust!

Informatie of aanmelden
Ans Kanters
0493-529431
webmaster@anskanters.eu